Fiat Bogunović - Kalkulator registracije vozilaFiat Bogunović - ovlašćeni servisPoruči deoZakazivanje servisaPitajte servisera

Pitajte servisera

Ovde možete postaviti sva pitanja vezana za probleme na vašem vozilu.

12:31 07.11.2014.
Ime: borkovic zoran
Vozilo: stilo | Motor: 1.9 jtd | Godište: 2003

auto se sam ugasio u toku voznje, upalila se crvena sijalica ,u vecini slucajeva narandzasta ,da je problem u napajanju gorivom. Pumpa je ispravna ali auto nece da upali. U cemu moze biti problem.

Serviser: Vaše vozilo nema lampicu za napajanje gorvom. Verovatno je reč o lampici greške na motoru a mnogo različitih neispravnosti može uzrokovati paljenje ove lampice pa se bez dijagnostike ne može reći mnogo. Dijagnostiku je neophodno uraditi kako bi se videlo o kakvoj se grešci radi i i kako bi se fizički ispitala ispravnost sistema koji je prijavljen kao neispravan.

13:26 09.12.2013.
Ime: Vladimir Arsic
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2002

zasto mi lose greje? rashladne tecnosti ima dovoljno, sistem je ozracen, radna temperatura je na pola i opet slabo greje. molim za savet. Unapred hvala!!!

Serviser: ukoliko je sistem pravilno ozračen, i motor postiže radnu temperaturu, najverovatnije je problem u klapnama za regulaciju protoka vazduha.

13:24 09.12.2013.
Ime: Vukcevic Aco
Vozilo: Doblo | Motor: 1.3 mjt | Godište: 2005

Postovani, molim vas za pomoc u vezi dobla. sve je u redu funkcionisalo do prije 20 dana. od tada je pocela potrosnja goriva da raste. sada gradske voznje trosi skoro 8l/100km po komp.isao sam na dijagnostiku i racunar je pokazao da 1 i 3 dizna daju vise goriva nego sto treba i variraju kolicine. Sta mi savjetujete da radim u ovome slucaju?Hvala najljepse

Serviser: Pre svega, prilikom dijagnostike je trebalo da se ustanovii šta je tačno neispravno i taj deo zameniti. To što dizne daju više goriva može a ne mora značiti da su neispravne same dizne, dakle dat Vam je parametar rada motora a nije ustanovljena neispravnost. Problem može biti i u drugim komponentama a svrha dijagnostike je da se ustanovi tačna komponenta motora koja je neispravna kako bi se kvar otklonio. Ukoliko je vreme ubrizgavanja na diznama povećano, neophodno je ispitati ispravnost lambda sonde, centrale motora i drugih komponenata čija neispravnost može uzrokovati povećanje vremena ubrizgavanja. Ukoliko je vreme ubrizgavanja normalno, treba proveriti protočnost dizni i razlike u protoku. U svakom slučaju savetujemo Vam da se uradi pravilna dijagnostika kako bi se ustanovio kvar.

13:22 09.12.2013.
Ime: ranisavljevic srboljub
Vozilo: Stilo | Motor: 1,9 mjt | Godište: 2006

da li je moguce da su u farovima ugradjena svetla za maglu kao standardna oprema a da u vozilu nema prekidaca za paljenje istih, na mestu gde bi trebo da stoji prekidac je prazno polje ili postoji neki drugi sistem za paljenje svetala za maglu a ja ga neznam

Serviser: uvidom u podatke vozila sa navedenim brojem šasije ustanovili smo da ovo vozilo nema fabrički ugrađena svetla za maglu. Ukoliko ona postoje na farovima, onda su farovi menjani. Prekidač svetala za maglu se nalazi ispod levog difuzora za ventilaciju, pored tastera za meni na instrument tabli.

16:09 28.11.2013.
Ime: Grujic Vlada
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 MJT | Godište: 2006

Postovani, ovo je prva zima ovom autu kod mene. Prilikom paljenja motora na temperaturama manjim od 5 stepeni javlja se zujanje u motornom prostoru. Pronasao sam da je uzrok tog zujanja vibracija na cevi dovoda goriva od filtera do pumpe visokog pritiska. Malo sam guglao na netu i pronasao da je to cest problem sa ovim motorom. Da li vi imate iskustva sa ovim i da li postoji resenje koje eliminise ovaj iritirajuci zvuk u hladnim jutrima. P.S. Ukoliko pritisnem prikljucke creva na filter zujanje prestane ali samo do ponovnog dodavanja gasa. Auto radi normalno. Kada se zagreje motor taj zvuk se smanji ili potpuno nestane. Pozdrav

Serviser: Proverom servisnih vesti vezanih za modele Stilo 1.9 (8v i 16v) našli smo postojeće servisno rešenje za ovaj problem. Naime, neophodno je zameniti cev i nosač drugom, modifikovanom cevi i nosačem kako bi se problem otklonio.

1 2 3 45 6 7  

Usluga pitajte servisera trenutno nije u funkciji.

Greška
Greška
Greška
Greška
Greška
Greška
Greška
Greška
Greška

Želim da primam obaveštenja o akcijama, popustima i povoljnostima u FIAT servisnoj mreži.

Uspeh Hvala! Poruka je poslata!
Greška Greška! Pokušajte ponovo kasnije!
Bogunović d.o.o.
Tošin Bunar 92b, Zemun
11000 Beograd
+381 (0)11 319 01 68
+381 (0)11 319 01 30
+381 (0)11 319 00 57
Radno vreme:
radnim danima: 08-17h
subotom: 08-14h
Fiat