Pregled usluge

Prljavi ili začepljeni filteri za ulje omogućavaju mehaničkim nečistoćama da plove direktno u motor gde mogu da izazovu oštećenja, kao i da utiču na ekonomičnost potrošnje goriva.

Iako proizvođači obično predviđaju zamenu filtera vazduha pri svakom drugom malom servisu, mnogi preporučuju da se ovaj filter ipak zameni na svakom malom servisu. Ne zaboravite da se u njemu skupljaju sve nečistoće koje bi inače završile u cilindrima motora.

Kada su u pitanju benzinci, intervali zamene filtera goriva obično su veoma dugi – i preko 100.000 kilometara. A neki uopšte nemaju klasičan filter, već se on nalazi u samom rezervoaru kod pumpe za gorivo, pri čemu proizvođač nije ni predvideo zamenu.

Kod dizela je situacija znatno drugačija – na primer, jedan proizvođač kaže da filter goriva treba menjati na svake 4 godine ili 60.000 km, ali ga na svake 2 godine ili 30.000 km treba proveravati i po potrebi menjati.

Prilikom zamene ulja i svih filtera na Vašem vozilu u auto centru Bogunović obavezan je i servisni pregled vozila, gde se pregleda kompletno stanje automobila.

Usluge čišćenja filtera:

Prilikom zamene ulja i svih filtera na Vašem vozilu u auto centru Bogunović obavezan je i servisni pregled vozila, gde se pregleda kompletno stanje automobila.

 • Filter ulja
 • Filter klime
 • Filter vazduha
 • Filter goriva

Često postavljana pitanja:

 • Koliko često treba da menjam filtere?

  Vaše redovne promene ulja možete koristiti kao podsetnik da biste trebali zameniti i ostale filtere. Mali servis, ili zamena ulja i svih filtera u vozilu, preporučljivo je raditi na određenoj kilometraži ili, ukoliko ne dostignete propisanu kilometražu u određenom periodu, na svakih godinu dana.

 • Kako da znam nakon koje kilometraže treba da menjam filtere?

  Propisana kilometraža zamene ulja i filtera varira od vozila do vozila. Tačnu kilometražu za Vaše vozilo možete pogledati klikom na LINK.

 • Da li je potrebno da menjam filter ulja kada menjam ulje?

  Po ovom pitanju nema diskusije – kada menjate ulje, obavezno treba zameniti i filter motornog ulja.

© Fiat Servic Bogunović 2018. powered by ZDRA Branding