PROBLEMI SA KLIMA UREĐAJIMA

Bez obzira da li je problem u gubitku rashladnog gasa ili u neispravnosti kompresora, naš stručni tim je u mogućnosti da ustanovi i otkloni svaki kvar na sistemu klima uređaja Vašeg vozila.

Da li Vam se dešavalo da prilikom uljučivanja klime osetite izuzetno neprijatne mirise koji dopiru iz ventilacionog sistema Vašeg vozila?

Kondenzacija koja se stvara na izmenjivaču toplote usled čestih i naglih temperaturnih promena idealno je stanište za mnoge vrste bakterija. Sa ovim problemom se sreću vlasnici svih vozila sa klimom, bez obzira na vrstu i tip prevoznog sredstva.

Trajno rešenje ove problematike ne postoji, ali ono što možete da uradite jeste dezinfekcija izmenjivača toplote i tunela za vazduh u kontolnoj tabli kao i da redovno menjate filter klime. S obzirom da se izmenjivač toplote nalazi ispod kontrolne table i da mu se ne može prići bez uklanjanja kompletnog enterijera ispod vetrobranskog stakla, u ovlašćenim servisima tu dezinfekciju vršimo posebnim preparatima u spreju ili pomoću uređaja za dezinfekciju.

Usluge servisiranja klima uređaja:

Bez obzira da li je problem u gubitku rashladnog gasa ili u neispravnosti kompresora, naš stručni tim je u mogućnosti da ustanovi i otkloni svaki kvar na sistemu klima uređaja Vašeg vozila.

 • Zemena freona i ulja u kompresoru
 • Dezinfekcija izmenjivača toplote i tunela za vazduh
 • Otklanjanje svih kvarova i zamena svih delova auto klime

Često postavljana pitanja:

 • Da li je servis klime propisan na listi redovnih servisnih intervala?

  Servis klima uređaja u automobilima zvanično nije propisan ni kod jednog proizvođača automobila na listi redovnih servisnih intervala. Eventualno se pominje provera ispravnosti, ali nikako servis u smislu zamene gasa i ulja.

 • Da li je potrebno raditi servis klime i kad funkcioniše?

  S obzirom da se u sistemu nalaze gas i ulje za podmazivanje kompresora, koji je ništa drugo nego mala motorna pumpa, odgovor je da, posle nekog vremena bi trebalo zameniti ulje i gas.

 • Koliko traje proces punjenja klime?

  Kada se nakači uređaj za servisiranje, on prvo izvlači iz sistema staro ulje i gas i odvaja ga u zasebnu posudu na poleđini uređaja. Zatim, trebalo bi da se vakumira ceo sistem, što u proseku traje 20 minuta.

  Nakon toga, ubacivanje novog gasa, ulja i boje traje još deset minuta.

© Fiat Servic Bogunović 2018. powered by ZDRA Branding